Sallie´s er opkaldt efter Sallie Zimmerhackel, født 1917 i Denver, Colorado i USA og indvandret til Danmark i 1955. Sallie kom egentlig til Danmark for at være lærerinde for børn tilknyttet den amerikanske ambassade i København, men det varede ikke længe, inden hun skiftede spor og blev initiativtager til noget helt unikt.
Sallie kom i kontakt med danske Oscar Wittrup, der selv havde rejst i Amerika og som var fascineret af motel-konceptet med drive in, som var helt nyt i Danmark. Sallie og Oscar Wittrup besluttede at starte op sammen, og da Sallie var hurtig på aftrækkeren, så gik der ikke længe, inden projektet var i gang. De fandt en bar mark i Albertslund på landevejen mellem København og Roskilde - et sted, der ville være perfekt til et drive-in motel for rejsende til København.
Wittrup Motel blev motel nr. 2 i Danmark (efter BP Motellet i Roskilde) og er i dag Danmarks ældste eksisterende motel. Samtidig åbnede Sallie´s Snack Bar med Sallie selv bag disken.
Sallie var en helt speciel, engageret og driftig kvinde. Det fortæller alle, der kom på snackbaren i 50'erne og 60'erne - og det fornemmer man også klart i det portræt, som journalist og senere forfatter, Lise Nørgaard, fik publiceret i dagbladet Politiken i forbindelse med åbningen i 1955.
Lise Nørgaard beskrev Sallie som "en atombombe i kvindeskikkelse" - og i artiklen fortæller Sallie engageret og harmdirrende om alle kvalerne med at få danske banker til at give lån og danske myndigheder til at give tilladelser. "Vi skulle have tilladelser i kilovis. Tilladelse til at eksistere, tilladelse til at bygge, tilladelse til at få tilladelse… gee," lød det fra Sallie, hvis ildhu og engagement ramte lige ind i danskernes hjerter. Selv den dag i dag kan man se tårer i øjnene hos mennesker, der beretter om tiden med Sallie i Albertslund.
I restauranten har vi mange billeder med Sallie og indretning af både snackbar og motel hængende, og på Wittrup Motels hjemmeside kan du læse mere om den unikke forvandling af alle værelserne.